Efterårstur til Sydsverige

Fredag den 2. oktober mødtes 8 deltagere samt en enkelt idrætslærer på Høje-Taastrup station. Målet var en weekendtur til Söderåsen Nationalpark, der kun ligger ca. 2 timers kørsel fra Høje Taastrup.

Nyheder

Fredag den 2. oktober mødtes 8 deltagere samt en enkelt idrætslærer på Høje-Taastrup station. Målet var en weekendtur til Söderåsen Nationalpark, der kun ligger ca. 2 timers kørsel fra Høje Taastrup.

Skrevet af Anders Jensen og Camilla Holm, 3.x

Se flere billeder fra turen på facebook

I tusmørket ankom vi til Skäralid naturcenter og i lyset af lommelygter og med godt humør gik vi op til Killahuset, et gammelt landsted, vi havde booket til den første overnatning. Efter ankomst, fik vi hurtigt startet et lille bål og grillet skumfiduser inden vi krøb i soveposen.

Efter en hurtig men lækker morgenmad bestående af havregrød med tørrede æbler og kanel, drog vi tilbage mod Skäralid for at aflevere nøglerne til Killahuset og for at komme videre ind igennem kløfter og skov, henover rødder og sten og langs de lange vandløb. En tur der bød på alt fra dejlig smagsprøve fra en ren kilde til den lurende tiltrækning af områdets mange svampe, som Anders dog ikke var alt for ivrig efter at få med i aftensmaden.  Humøret var højt og kroppene var trætte der vi ankom til shelter pladsen ved Svartsjöen der markerede enden for dagens etape og starten på endnu en hyggelig aften med bål og grillet laks med ris og grønsager, efterfulgt af snobrød med nutella og flere skumfiduser og måske skumfiduser med nutella.

Sidste dagen bragte os tilbage til Skäralid, hvor nogle havde fået gået hvad fødderne kunne trække og derfor hoppede på bussen mod København. Andre havde fantaseret om svensk GODIS det meste af turen og ville derfor gerne forsætte mod den lille by Röstånga, hvor der kunne købes slik i lange baner. Denne tur blev til lidt af en travetur, da målet var små 7 kilometer væk, gemt bag udfordrende terræn med skov, bakker og stejle skrænter, der nok skulle få sved på panden hos de fleste, dertil kom at vi skulle nå at købe godis og anden lille detalje: Nå den sidste bus tilbage mod København.

Alt i alt en god begyndertur, der nemt giver adgang til flot natur, uden at være alt for hård, eller kræver for meget udstyr. Ikke alle kendte hinanden på forhånd, men det tog ikke lang tid at ændre, og nogle har helt sikkert fået nye bekendtskaber på tværs af klasser og årgange.

Turen varede fra fredag eftermiddag og frem til søndag ca. samme tid. Den kostede 400 kroner per deltager, og det inkluderede transport og mad, dog ikke godis. Og den bliver varmt anbefalet af flere af deltagerne.

Anders har lovet at han godt tør stå for turen igen, men han var lidt ked af det store frafald på hele 52 % før turens afgang, men skuffelsen blev afløst af fornøjelsen af at være afsted…

See you next time…

 

Share on Facebook
Facebook
Del på facebook