Oplæg om Operation Dagsværk

Mandag den 19. oktober havde HTG besøg af Lise og Oline fra Operation Dagsværk-sekretariatet. Alle elever var indskrevet til fællestime med oplæg og film om årets projekt "Work like a boss".

Nyheder

Operation Dagsværk-projektet i 2015 omhandler unge i Somaliland. I Somaliland er 50% af befolkningen under 18 år, men for at stille op til parlamentet, skal man mindst være 35 år. Det betyder at en meget lille del af landets politikere taler ungdommens sag.

I Somaliland er det under 10% af de unge, der får en gymnasieuddannelse – og størstedelen af de, der får en gymnasieuddannelse, er drenge.

Projektet vil starte elevråd på ti gymnasier i Somaliland og gennem aktiviteter på gymnasierne træne 15.000 elever i deres rettigheder, viden om uddannelsespolitik og i at føre kampagner med gennemslagskraft, der rækker ud blandt unge i hele samfundet og ind til magthaverne.

Hvordan kan man være med?

Du kan arbejde på dagsværkdagen den 4. november. De penge, du tjener, går til Operation Dagsværk. På Høje-Taastrup Gymnasium er der en dagsværkgruppe, der koordinere arbejdet. Kimmie og Melisa fra 3.k er forkvinder for dagsværkgruppen, så du kan kontakte dem eller dagsværkgruppen i lectio, hvis du vil vide mere.

Læs mere på od.dk

Share on facebook
Facebook
Del på facebook