Danmarks første uddannelsesmesse for ASF-elever på HTG

Fredag d. 1. marts blev der på Høje-Taastrup Gymnasium afholdt uddannelsesmesse for unge med ASF (autismespektrumforstyrrelser) – den første, der nogensinde er blevet holdt i Danmark.

Nyheder

På uddannelsesmessen kunne de unge høre om nogle af de forskellige muligheder for at læse videre efter gymnasiet. Ud over elever fra gymnasiets egen ASF-linje deltog elever fra ASF-linjer på andre af landets gymnasier i messen sammen med deres lærere.

”Det er et arrangement, der ikke fandtes, og vi kunne se, at der var et hul. På de store uddannelsesmesser er der alt for mange mennesker, og de er ikke målrettet unge med ASF. Her på vores messe kan de få at vide, hvad de forskellige uddannelsessteder kan tilbyde dem af hjælp, hvem de skal henvende sig til for at søge om støtte osv.,” udtaler HTG’s pædagogiske koordinator Karin Wolfgang, der har været med til at tage initiativ til messen.

Arrangementet, der varede i to timer, startede med små oplæg fra fire forskellige uddannelsessteder: Københavns Universitet, Erhvervsakademi Sjælland, DTU og Professionshøjskolen Absalon. Herefter kunne eleverne gå rundt og besøge informationsboder og bl.a. snakke med tidligere elever, der nu læser på videregående uddannelser.

”Det var et rigtig, rigtig godt arrangement med god stemning. Flere sagde bagefter, at nu havde de fundet ud af, hvad de ville, og andre sagde, at de havde fået nye ideer, så vi er meget tilfredse og regner med at gentage det til næste år,” fastslår Karin Wolfgang.

Share on Facebook
Facebook
Del på facebook