HTG’s elever klimastrejker!

Nyheder

I dag løber klimastrejken Green Friday af stablen, og eleverne på Høje-Taastrup Gymnasium har valgt at boykotte undervisningen for at tage ind foran Christiansborg og deltage i strejken.

“Tak fordi I er mødt op i dag! Klimaet er vigtigt. Det er så vigtigt, at i dag strejker HTG! Nogle af jer vil måske spørge: ‘Kan vi overhovedet gøre noget?’ Ja, det kan vi godt! For de vigtige ændringer gennem historien er kommet nedefra og op, og hvis ikke vi gør noget, hvordan kan vi så forvente og forlange, at andre gør noget? Vi ses inde foran Christiansborg!” sådan lød det fra scenen i skolens kantine kl. 8:30 til forsamlingen af elever, der var mødt op for at klimastrejke. Ordene kom fra Christian fra 3.S, der sammen med Aleyna fra 3.X og Melissa fra 2.X har taget initiativ til strejken på HTG.

Green Friday-strejken, der er arrangeret af Klimastrejke – FridaysForFuture Denmark, går i gang kl. 12 inde på Christiansborgs Slotsplads og er en modreaktion til ”Black Fridays forbrugerræs”, som der står på event-siden på Facebook.

Til spørgsmålet om, hvorfor hun har valgt at strejke i dag, svarer Melissa fra 2.X: ”Fordi klimaet er min fremtid. Hvis vi ikke tager hånd om klimaudfordringen nu, er der ikke nogen fremtid. Jeg vil gerne bruge en enkelt skoledag nu på at strejke, for ellers er der slet ikke nogen skole at gå i i fremtiden.” Christian, der kickstartede dagen fra scenen i kantinen, er enig: ”Det er vigtigt, at vi strejker for at råbe magthaverne op. Selvom der er så meget fokus på klimaet, har der de seneste år stadig været f.eks. øget C02-afledning. Vi skal selvfølgelig alle bidrage til at klare klimaudfordringen, men magthaverne kan sætte en kurs, som resten af samfundet kan følge.” Aleyna griber tråden og fortsætter: ”Ja, og strejke er et af vores vigtigste midler til at få vores politikere råbt op.”

Læs artiklen i Lokalavisen.

Share on Facebook
Facebook
Del på facebook