Lokal finale i BIG

Torsdag d. 14. marts blev der afholdt lokal finale i Business Innovation Games (BIG) på Høje-Taastrup Gymnasium.

Nyheder

BIG er et innovationsforløb i erhvervsøkonomi, hvor eleverne i grupper har til opgave at opfinde et nyt produkt. Produktet skal være gennemtænkt; der skal laves markedsanalyse og udarbejdes forretningsplaner, budgetter etc.

Til finalen skulle grupperne – på bedste Løvens hule-manér – præsentere deres projekter for et dommerpanel bestående af lektor i erhvervsøkonomi Gitte Lyager og Erhvervschef i Danske Bank Gert Bo Jensen. De fem grupper præsenterede fem spændende, vidt forskellige ideer, der bl.a. inkluderede en chip, der skal afhjælpe glemsomhed, og en app, der holder styr på, hvad der er i køleskabet, og hvornår det udløber.

Årets vinderprojekt blev dog VR Learning, som er udviklet af Dritton, Jeton og Hikmet fra 2.x samt Oscar og Fatih fra 3.x. Ideen bag VR Learning er at udnytte virtual reality-teknologien i undervisningsøjemed ved at udarbejde materiale, der kan fungere som et stærkt visuelt og engagerende supplement til traditionel undervisning i f.eks. folkeskoler og på gymnasier. Gruppen havde taget et par VR-briller og udkast til undervisningsmateriale med, så dommere og tilhører havde mulighed for at afprøve ideen.

Gruppen og deres projekt går nu videre til semifinalen, der afholdes på Frederiksberg Gymnasium i april. Her har de mulighed for at gå videre til den landsdækkende finale, der finder sted i København d. 2. maj.

Share on Facebook
Facebook
Del på facebook