To lærere fra HTG indstillet til undervisningspris

Nyheder

To lærere fra Høje-Taastrup Gymnasium er indstillet til den fornemme pris ’Novo Nordisk Fondens Naturvidenskabelige Gymnasielærerpris’, som uddeles hvert år til en naturvidenskabelig gymnasielærer øst for Storebælt og til en naturvidenskabelig gymnasielærer vest for Storebælt.

Aha-oplevelser og nysgerrighed

Elisabeth Jensen underviser i biologi, bioteknologi og kemi på gymnasiet. I begrundelsen for hendes indstilling står blandt andet: ”Elisabeth er den bedste lærer, man kunne ønske sig. Hun er ikke bare utroligt faglig dygtig; hun er også et fantastisk menneske, som man altid møder med et smil og godt humør.” For Elisabeth Jensen, der underviser på Høje-Taastrup Gymnasium på 7. år, var det en stor overraskelse og en stor ære at blive indstillet. ”Noget af det, jeg synes er vigtigt som lærer, er at vise eleverne nogle af de muligheder, som mine fag byder på. Jeg vil gerne give eleverne aha-oplevelser og få dem til at tænke videre. Jeg er virkelig beæret over, at de nu har indstillet mig til undervisningsprisen for de tanker,” lyder det fra en glad Elisabeth Jensen.

Matematik skal ikke være et hadefag

Den anden lærer, der er blevet indstillet til prisen, er Niels Mikkelsen, der underviser i matematik. En af de elever, der har indstillet ham, skriver, at han er blevet meget interesseret i matematik efter at have fået Niels som lærer, og det er netop, hvad Niels Mikkelsen ønsker at opnå med sin undervisning: ”Jeg er meget glad for nomineringen! Jeg er egentlig uddannet civilingeniør, så der var mange forskellige jobs – også med væsentlig højere lønninger – jeg kunne have valgt, men jeg valgte specifikt at blive gymnasielærer, fordi matematik for mange er et hadefag. Jeg vil gerne vise dem, at det slet ikke er så slemt, og at det åbner op for så mange spændende muligheder i forhold til deres fremtid. Så jeg er virkelig glad for at høre, at min mission er lykkedes; at mine elever er blevet mere interesserede i matematikken.”

En glad rektor

Det er ikke kun de to lærere, der er glade for nomineringerne. Også rektor Mogens Andersen glæder sig over, at eleverne har taget initiativ til at indstille to af hans ansatte til den fornemme pris: ”Jeg er især glad, fordi det er eleverne, der har nomineret lærerne – og med nogle gode begrundelser. Jeg vidste det jo godt, men det bekræfter mig bare i, at vi har nogle virkelig engagerede lærere, der vil eleverne og deres fag.”

 

Fakta:

  • Novo Nordisk Fondens Naturvidenskabelige Gymnasielærerpris er målrettet engagerede og dygtige gymnasielærere i fagene biologi, kemi, fysik, naturgeografi, bioteknologi, astronomi, geovidenskab, teknologi, teknikfag og matematik.
  • Prisen uddeles årligt og er delt i to; en til en gymnasielærer øst for Storebælt og en til en gymnasielærer vest for Storebælt. Hver pris består af en sum på 250.000 kr. bestående af en personlig hæderspris på 50.000 kr. og 200.000 kr. til gymnasiet. Andelen, som tilfalder gymnasiet, skal anvendes til udvikling af den naturvidenskabelige undervisning.
  • Priserne bliver overrakt på Big Bang-konferencenden 18. marts 2020.
Share on Facebook
Facebook
Del på facebook