Årets musical: Adam på toppen

Nyheder

Endnu en gang har vi på Høje-Taastrup Gymnasium kastet vores kærlighed på en klassiker af Ludvig Holberg. Sidste år var det Maskerade, og i år er det den udødelige historie om Jeppe på Bjerget, der er kommet i hænderne på vores talentfulde og kreative elever.

Holbergs originale historie har mange forskellige vinkler: Jeppe drikker, men hvorfor gør han det? Han er under tøflen hos sin kone og synes, at alle er efter ham. Da Jeppe tror, han er baronen, ser vi pludselig en helt anden side af ham, som ikke er videre sympatisk. Efter han er blevet smidt ned fra sin piedestal og kommer for retten, må han angre, og han ønsker sig bare tilbage til sin kone. Der er masser af komik og grin, men på Holbergs tid var det mest Jeppe, man grinede af.

I vores moderne fortolkning og opsætning har det været ambitionen at lave en musical, der kan tale til unge mennesker. Derfor har vi fortolket Jeppe på Bjerget, så der er kommet fokus på nogle relevante og nutidige problemer. Vores hovedperson hedder Adam. Det er stadig et problem, at han drikker, men vi har mere fokus på hvorfor. Her kommer ensomhed, mobning og følelsen af at være udenfor til udtryk i både scener og sange. Adam er også under tøflen hos sin kæreste, og i vores fortolkning sætter vi fokus på kønsroller og dominans. Er det kvinden eller manden, der skal bestemme, og hvilke konsekvenser har det, når der en, der bestemmer for meget? Vores sidste fokus er glansbilledet. Når vi ser på andre, ser vi kun det ydre, og det kan forlede os til at tro, at andre altid er perfekte, smukke og cool. I vores fortolkning er baronen udskiftet med en gruppe af unge, der ser ud til at have det hele. Drømmen om at være cool er omdrejningspunktet for Adam. Det giver ham dog store problemer undervejs, da de unge cool kids vælger at lave en gennemført prank med ham. Bare så de kan få noget underholdning og grine af ham bag hans ryg. Det går ikke stille for sig, men de unge cool kids får deres sag for, da de lader Adam bestemme. Så er han nemlig helt på toppen.

Ud over at sætte fokus på nogle moderne temaer så har vi også arbejdet med sproget i vores replikker. Der er kun moderne sprog og nye replikker i vores opsætning. Sidst, men ikke mindst, har vi sat musik til manus. Vi håber at vække genkendelsens glæde ved ny populærmusik, hvor vi både bruger originaltekster og nyskrevne tekster. Vi har haft det utroligt underholdende med at lave denne forestilling, og vi glæder os til at give jer den samme oplevelse. Det bliver et brag af et show med musik, grin og lidt stof til eftertanke at gå hjem med.

Forestillingen opføres d. 4., 5. og 6. februar kl. 19. Billetterne er gratis, men skal bestilles på forhånd ved at sende en mail med ønsket antal og dato til sc@htg.dk.

De bedste hilsner fra Musicalteamet på Høje-Taastrup Gymnasium

Share on Facebook
Facebook
Del på facebook