Hils på Vishma fra 2y

Vishma Durrani elsker litteratur, kunst, arkitektur og HTG. Hun glæder sig til at kunne række hånden op fysisk og møde sine venner igen!

Nyheder

Hvad er dit navn?
Jeg hedder Vishma Durrani.

Hvilken klasse går du i?
Jeg går i 2.y og har science-linjen.

Hvad kan du lide at lave i fritiden? Og hvad inspirerede dig til at starte med det?

Jeg har et utal af interesser og får hele tiden nye. Jeg kan godt lide litteratur og kunst og maler også selv. Jeg har altid syntes, at det er spændende at prøve nye ting, som jeg ikke ved som meget om endnu og derfor har en mulighed for at lære en masse om. For noget tid siden købte jeg et instrument og læste så op på musikteori, da jeg ikke vidste noget som helst om det i forvejen, og det synes jeg også, at det er en del af charmen ved det. Jeg elsker at lære nye ting og udfordre mig selv. Derudover bruger jeg meget af min fritid på Akademiet for Talentfulde Unge (ATU) som er noget, HTG tilbyder for dygtige elever, der vil noget mere. Jeg kan kort lige nævne, at ATU er et toårigt diplomprogram for Danmarks fagligt stærkeste elever, og her har jeg ikke bare lært en hel del på et højt niveau, da man meget ofte undervises af universitetsprofessorer, men også fået mange nye venner, der ligeledes har store ambitioner, hvilket er superfedt. Det man lærer på ATU kan være til gavn for gymnasietiden, men også ift. senere karrierevalg. For eksempel var jeg til en forelæsning om standardmodellen og neutrinoer af nogle professorer fra NBI, og jeg har haft undervisning om endokrinologi, nervesystemet og lært mere om Covid-19 af Jens Lundgren, hvilket også var virkelig spændende. Som sagt, har jeg rigtig mange interesser, så jeg deltager også i akademiets oplæg om f.eks. ledelse med Stine Bosse og filosofi med udgangspunkt i bl.a. Aristoteles, Sartre, Rawls og Taylor. Jeg søgte mest af alt ind på akademiet, da både min mor og en af HTG’s sejeste lærere, Jette Strauss, sagde at jeg bare skulle kaste mig ud i det, og når to intelligente kvinder siger, at du burde gøre således, så gør man det altså.

Hvorfor valgte du at gå på HTG?
Høje-Taastrup Gymnasium har altid kun haft positive konnotationer for mig. Begge mine søstre, der nu studerer hhv. odontologi og medicin på KU, var rigtig glade for gymnasiet. Jeg har så efterfølgende kunne bekræfte alt det, fordi HTG har virkelig nogle dygtige lærere og man vil blive overrasket over, hvor godt man føler sig klædt på til tiden efter gymnasiet. Jeg havde allerede en idé om, at HTG var der, hvor jeg ville tilbringe de næste tre år, og den følelse blev endnu stærkere efter jeg tog til orienteringsaftenen. Først og fremmest er bygningens arkitektur superflot (endnu en af mine interesser), og lærere samt elever var meget søde og imødekommende. Jeg blev rigtig glad for gymnasiet efter at have oplevet, hvordan alt var, så jeg søgte ind på Høje-Taastrup Gymnasium som min første prioritet med et snit på en smule over 11 og håbede på det bedste.

Hvad glæder du dig mest til efter nedlukningen?
Der er meget at glæde sig til, men det er virkelig de banale ting som at kunne række min hånd fysisk op igen og tale med mine venner og lærere.

Hvilket råd vil du give til dem, der skal starte på skolen efter sommer?
HTG er et meget åbent og dynamisk sted. Der er plads til alle slags mennesker, og man behøver slet ikke være nervøs for om, der er en status quo. Der er adskillige muligheder for at få indflydelse på skolen og det sociale, så man kan investere sin tid på at ændre eller indføre noget. Det bedste man kan gøre er at være sig selv og tale med så mange forskellige mennesker som man har lyst til. Det sociale er godt på gymnasiet, og et råd til det faglige vil selvfølgelig være, at man fra starten af følger med og gør sit bedste. Et fag man har haft svært ved i nærmest 10 år fra grundskolen kan godt gå hen og blive ens absolutte yndlingsfag, hvis bare man indstiller sig på at gøre en indsats for at forstå og bede om hjælp, hvis man er i tvivl – jeg taler ud fra erfaring.

Share on Facebook
Facebook
Del på facebook