Mød en HTG’er

Sara El-Khatib fra 3k har sørget for at du kan "støde ind i" nogle HTG-elever den næste tid - næsten som at være på HTG IRL! Mød Emil Can, 3k

Nyheder

Mød en HTG’er

Savner du også at støde ind i alle mulige unge mennesker, som du måske kender, måske ikke kender – men som går på HTG? Nu har du chancen igen! Og det bliver faktisk endnu bedre – for hvor tit er det at du på gangene på HTG faktisk får spurgt folk, om hvem de er og hvad de brænder for? Det har Sara El-Khatib sørget for. Mød Emil Can Atan fra 3k – og glæd dig til at møde flere den næste tid!

 

Hvilken sport går du til? Og hvad fik dig til at starte til den?
Jeg går til judo og det har jeg gået til i omkring 14 år, dog med pauser en gang imellem.

Judo har altid været en del af min familie. Det startede helt tilbage i 1995, da min far tog min 7-årige storebror med til deres første forældre/børn-træning. Tanken var, at med selvforsvar fulgte selvtillid og selvdisciplin.

Judo betyder “den milde vej” på japansk. “Maksimal effektivitet med minimal indsats” og “gensidig velfærd og fordel for alle” er vigtige komponenter i judofilosofien. Judo giver muligheden for at udnytte ens kræfter i både krop og sind til det maksimale, uden at man kommer alt for slemt til skade. Denne tankegang fik godt tag i min familie, og derfor var det også en selvfølge, at lige så snart jeg kunne gå, så skulle judogien på. Judo er for mig en måde at koble af, for når først jeg kommer i mit flow og skal forsvare mig selv fra at blive kastet rundt med, så bliver alt andet end min modstander irrelevant. Modstanderne er oftest fantastiske venner, som jeg har mødt takket være judos ubeskrivelige fælleskab – det er som én stor familie. Judo har givet mig mange unikke oplevelser, der udløser rige, subtile og tilfredsstillende psykiske/fysiske ændringer – ændringer, der fremmer positiv transformation og får mig til at vende tilbage til måtten.

 

Hvorfor valgte du at gå på HTG?
HTG var tæt på mig og derfor også et oplagt bud. Der er mange fordomme om HTG, og dem lagde jeg også øre til inden jeg skulle træffe valget om at starte, dog var der én ting fra HTG, som aldrig blev kritiseret, tværtimod, det var lærerne og personalet. Om det var fra mine egne søskende, som havde gået der for 10 år siden eller fra mine venner, som lige var blevet studenter, så var kommentarerne de samme: ”Lærerene er virkelige dygtige og dem skal du ikke tvivle på”. Det faglige vægter højere for mig end det sociale, og derfor valgte jeg alligevel at starte på HTG. Da jeg så endelig startede på HTG, kunne jeg på ingen måder genkende de fordomme jeg havde hørt om; at HTG var fyldt med uengagerede elever, der vil påvirke ens skolegang negativt. I min tid på gymnasiet har jeg altid kunne færdes med sjove, søde og begavede elever fra forskellige klasser. Fra første dag var alle imødekommende, og til den dag i dag føler jeg mig aldrig malplaceret. Lærerene og personalet er også virkelig dygtige, forstående og hjælpsomme, hvilket ikke kommer som et chok, da jeg alligevel kun havde hørt godt om dem.

 

Hvad glæder du dig mest til efter corona?
Jeg glæder mig til at kunne dyrke motion igen, da jeg føler mig helt tom uden den. Fitness, judo og indendørs fodbold var noget som jeg hele tiden beskæftigede mig med indtil coronarestriktionerne, hvor det hele blev lukket ned. Det tætteste jeg kommer på motion nu, er FIFA 17. Jeg glæder mig også til at kunne være sammen med mine venner, når alt åbner op igen.

 

Har du et godt råd til læserne?
Bed om hjælp, når du har brug for det. Der er ingen skam ved at bede om hjælp. Hvis du ikke kan selv, så tøv ikke med at spørge dine lærere eller klassekammerater. Oftest vil de være mere end villige til at hjælpe dig.

Lær at omfavne udfordringer i stedet for at undgå dem. Vælg at se udfordringer som sjove muligheder for at lære. Selv hvis du ikke kan overvinde udfordringen, ville du stadig være mere erfaren end før du tog udfordringen op.

Giv ikke andre skylden. Tidligere havde jeg det med at beskylde mine lærere, forældre og venner for næsten alle problemer, jeg stod overfor. Lær af mine fejl. Jo hurtigere du holder op med at bebrejde andre, jo hurtigere lærer du at tage det fulde ansvar for dit liv.

Sidst, men ikke mindst: vær taknemmelig. Taknemmelige elever er glade elever. Uanset hvilken situation du er i, er der altid noget at være taknemmelig for: skole, venner, familie, mad, sundhed, natur, teknologi osv.

Share on Facebook
Facebook
Del på facebook