Fornemt besøg

Forsvarsministeren Morten Bødskov

Nyheder

Tirsdag den 3. maj havde HTG fornemt besøg, da forsvarsminister Morten Bødskov kom forbi til en snak om Ukraine, Rusland, flygtninge og Vestens ansvar.
“For min generation, betød Berlinmurens fald alt. Krigen i Ukraine er jeres generations Murens Fald. Ruslands invasion i Ukraine handler – ligesom under den kolde krig – om at vælge demokratiet og de frie valg til eller fra. Putin vælger det fra, men vi i Vesteuropa skal stå sammen om at vælge det til,” lød det blandt andet fra ministeren.
Derfor lød ministerens opfordring til slut også til at tage ansvar ved at stemme ja ved den kommende folkeafstemning, hvor danskerne skal tage stilling til det gældende EU-forsvarsforbehold.
I den efterfølgende debat stillede HTG’s elever spørgsmål, der vidnede om interesse og viden om de store, geopolitiske emner i verden: Det handlede om gasafhængighed, Ruslands forbindelser til Ungarn. og hvordan EU skal forholde sig til antidemokratiske tendenser i Ungarn, og det handlede om prioriteringer i den aktuelle konflikt: Hvorfor prioriteres hjælpen til Ukraine højere lige nu end hjælpen til konflikter andre steder i verden?
Tak for besøget!
Share on facebook
Facebook
Del på facebook
Forsvarsminister