Det er en stor præstation, og faktisk er det andet år i træk, han er med på det danske matematikolympiadehold.
Olympiadeholdene blev offentliggjort ved ScienceOlympiadernes store event på DTU den 5. maj. Der var der spænding i luften, da det blev afsløret, hvem der skal deltage i de store internationale olympiader i biologi, datalogi, fysik, geografi, kemi og matematik.
Over 20.000 unge fra hele landet deltog i de første runder af konkurrencerne i efteråret. Siden er deltagerfeltet blevet skåret ned gennem prøver og træningslejre. Kun de allerdygtigste er tilbage – og Thor er én af dem.
Glæder sig til fællesskabet
Thor fortæller, at det ikke kun er det faglige, der trækker:
– Jeg har selvfølgelig altid være passioneret omkring matematik, men det er først gennem olympiaderne, at jeg har opdaget det her fantastiske fællesskab, som vi har. Da jeg var til den Internationale Matematikolympiade sidste år, følte jeg, at der ikke kun var et fantastisk kammeratskab på det danske hold, men også et på tværs af landegrænser. Folk mødte hinanden ikke kun med respekt og velvilje, uafhængigt af alverdens politik, men også med nysgerrighed og med håb om at lære nye folk at kende. Der blev joket med, at der udover de seks egentlige opgaver i konkurrencen var en ekstra “opgave 7”, der gik ud på at danne venskaber på tværs af lande og kontinenter. Dén tror jeg, at mange klarede ret godt.
To store rejser venter
Efter han har afsluttet sin studentereksamen, rejser Thor først til Australien, hvor årets matematikolympiade bliver afholdt. Senere går turen til Bolivia, hvor han skal dyste i datalogi.
Læs mere om ScienceOlympiaderne her.
IOI: Den Internationale Datalogiolympiade 2025 i Bolivia
IMO: Den Internationale Matematikolympiade 2025 i Australien