Studieretninger | ASF & SAFE

På ASF-linjen og i SAFE-klassen kan eleven vælge mellem den naturvidenskabelige eller den samfundssproglige studieretning

Gymnasieforløbet består af et halvt års grundforløb og to et halvt års studieretningsforløb, hvor det samlede forløb er sammensat af obligatoriske fag, studieretningsfag og valgfag. Selve studieretningen består af tre fag, som toner gymnasieforløbet.

Der kan vælges mellem de to studieretninger Science og Det internationale samfund:

Science

MATEMATIK (A) – FYSIK (B) – KEMI (B)

Er du nysgerrig på, hvordan verden hænger sammen? Science giver dig svar!

Hvis du er interesseret i naturvidenskab, er denne retning lige noget for dig. Her bliver du præsenteret for de grundlæggende naturvidenskabelige fag og metoder. Studieretningen lægger op til spændende tværfaglige projekter, hvor de forskellige fagligheder bliver bragt i spil, og hvor matematikken og det eksperimentelle arbejde er i højsædet.

Job og Karrieremuligheder

Med sciencestudieretningen har du mulighed for at vælge de fleste naturvidenskabelige videregående uddannelser og kan derfor komme til at arbejde som bl.a. tandlæge, læge, statistiker, farmaceut, nanoteknolog, ingeniør, robotteknolog, softwareteknolog eller velfærdsteknolog.

Det internationale samfund

ENGELSK (A) – TYSK FORTSÆTTERSPROG (A) – SAMFUNDSFAG (B)

Du skal vælge denne studieretning, hvis du gerne vil arbejde med samfundsforhold, litteratur og sprog i et internationalt perspektiv. Kombinationen af to store sprog med samfundsfag giver dig muligheden for fordybelse i spændende globale problemstillinger. Undervisningen i denne studieretning tager udgangspunkt i et bredt udvalg af samfundsfaglige emner og giver indblik i tysk/fransk, engelsk og amerikansk sprog, identitet og kultur.

Job og karrieremuligheder:

Med denne studieretning kan du vælge at læse en videregående uddannelse inden for sprog, kommunikation, statskundskab og administration. Du kan bl.a. blive journalist, jurist, tolk, lærer eller kommunikationsmedarbejder.


De kunstneriske fag, der kan vælges imellem er musik og billedkunst, og undervisningen i disse fag foregår på tværs af ASF- og SAFE-klasserne.

Idrætsundervisningen foregår årgangsvis, så her deltager 24 elever og 2 idrætslærere pr. hold.