Alumneportrætter

Her på siden kan du læse nogle korte portrætter af tidligere elever på HTG og få et lille indblik i, hvad HTG har betydet for dem, og hvad de har lavet, siden de blev studenter.

Oversigt

 

Valdemar Ulrikkeholm

Student 2010, studieretning musik-matematisk.
Jeg gik på en 4-årig linje, da jeg kombinerede STX med MGK, som er en konservatorieforberedende musikuddannelse. Konservatoriet er det sted, man går, hvis man vil uddanne sig til at blive klassisk musiker.

Hvad har du lavet siden gymnasiet?
Sideløbende med gymnasiet gik jeg på MGK med klassisk tværfløjte. Undervisningen var målrettet konservatoriets optagelsesprøve, og efter min studentereksamen søgte jeg ind på Det Jyske Musikkonservatorium i Århus.
På min kandidatuddannelse på Det Jyske Musikkonservatorium søgte jeg om at blive udvekslingsstuderende på Royal Academy of Music, London. Jeg var så heldig at komme gennem nåleøjet og fik William Bennett som lærer. Det var vildt for mig at komme til at studere hos en af verdens største fløjtenister og et af mine store idoler. Jeg var også dybt fascineret af solofløjtenisten i Pittsburgh Symphony Orchestra, Lorna McGhee. Derfor rejste jeg til USA for at gå til optagelsesprøve på Carnegie Mellon University, hvor jeg kunne studere hos hende. Der var virkelig mange ansøgere, så jeg var enormt glad for at blive optaget. Det at studere i udlandet har været en kæmpe oplevelse og har givet mig venner i hele verden. Jeg debuterede fra Det Jyske Musikkonservatoriums solistklasse i 2020.

Hvad laver du i dag?
For tiden bor jeg i Norge og arbejder freelance. Her har jeg spillet med bl.a. Kristiansand Symfoniorkester, Arktisk Filharmoni og Den Norske Opera og Ballet i Oslo. Noget af det, der er spændende ved at være freelancemusiker, er, at der ikke er ret mange uger, der er ens. I marts måned spillede jeg med den Kongelige Livgardes Musikkorps i København, jeg spillede en koncert i Taastrup Musikforening, og i april var jeg oppe at spille koncerter nord for polarcirklen med Arktisk Filharmoni i Tromsø og Bodø.

Hvad har tiden på HTG betydet for dig?
Jeg synes, at det var fantastisk at have lærere, der havde beskæftiget sig indgående med deres fag i mange år. Når man fik et svar, fornemmede man, at der lå en enorm viden nedenunder – vi var kun i gang med at skrabe i overfladen. Man fik den erkendelse, at jo mere man beskæftiger sig med noget, jo mere interessant bliver det. Man overvejede, om man skulle tage faget på et højere niveau, eller om man sidenhen skulle studere det på universitetet. På gymnasiet finder man ud af, at der er uendeligt meget, man kan dykke ned i, og ens verden bliver større.
Helt konkret kom de engelskkundskaber, jeg fik i gymnasiet hos Vibeke Tang og Stine Lambek mig til gode, da jeg studerede i London og USA. Det er ikke et krav at have en studentereksamen for at komme på konservatoriet. Jeg har dog aldrig fortrudt, at jeg brugte fire år på gymnasiet. Med en studentereksamen ville jeg også kunne søge ind på universitetet, hvis det blev aktuelt.

Hvad er dit bedste gymnasieminde?
Jeg har virkelig mange gode minder fra min gymnasietid, men blandt de bedste er venskaberne, studieturen til Amsterdam, at spille i band, engelsktimerne med Stine Lambek og skolekomedierne, hvor Jan Falkencrone stod i spidsen for musikken. Jeg husker en skolekomedie, hvor en sanger havde lidt svært ved at ramme den aftalte toneart. Jan akkompagnerede ham på klaver, og uanset hvilken toneart sangeren havnede i, så greb Jan ham lynhurtigt. Det var vi ret imponerede over i bandet.

Hvad er dit bedste råd til de unge, der skal vælge ungdomsuddannelse?
Det er umuligt at se hele vejen foran dig, men vælger du STX, er der mange døre, som åbner sig. Du får mulighed for at søge ind på rigtig mange forskellige uddannelser, og du får en viden og dannelse, som du bygger videre på resten af livet.

Hvorfor valgte du i sin tid at gå på HTG?
Jeg boede i Høje Taastrup Landsby, så HTG lå nærmest i baghaven. Min storesøster havde også gået der, dengang det hed HTA, og jeg havde et rigtig godt indtryk af gymnasiet.


Frederik og Josefine Melchiorsen

Bror og søster
Frederik: Student 2013, studieretning bioteknologi
Josefine: Student 2014, studieretning matematik/fysik

Hvad har du lavet siden gymnasiet?

Frederik: Efter gymnasiet valgte jeg at tage et halvt sabbatår, som blev brugt på dels at arbejde, dels en tur på to måneder til Australien med en god ven.
Derefter læste jeg Økonomi på KU (Cand. Polit), hvor jeg også fandt mit nuværende job.
Umiddelbart skulle man tænke, at Biotek-linjen og Økonomi lå lidt langt fra hinanden, men specielt matematikken er vigtigt på Økonomistudiet, hvorfor der alligevel er nogle overlap – Derudover er jeg også af den holdning, at man ikke skal lade sige binde af de fag, man har taget i gymnasiet. Der er rig mulighed for at lave det, man synes er spændende, hvis man går efter en bred retning i gymnasiet 🙂

Josefine: Efter gymnasiet havde jeg 1 ½ sabbatår. Jeg arbejdede på et gartneri for at tjene penge til at rejse – først rejste jeg ½ år med en veninde rundt i alle afkroge af Sydøstasien, senere rejste jeg 2 måneder på egen hånd i Peru og Bolivia.
I februar 2016 startede jeg på medicinstudiet på Københavns Universitet og 1. december 2022 blev jeg færdiguddannet læge.
Medicinstudiet har været det helt rigtige for mig, det har været 7 fantastiske år, hvor jeg har fået enormt mange gode relationer. Undervejs i studiet har jeg forsket på Biomedicinsk Institut på Panuminstituttet. Jeg har også haft forskellige studierelevante jobs, bl.a. I en almen praksis, på et lægevikarhold på Afdeling for hjerne- og nervekirurgi på Rigshospitalet og i Slagelses Akutmodtagelse. Studiet har også givet mig enormt mange gode oplevelser, blandt andet udvekslingsophold i Mexico og Grønland. Jeg har udnyttet den fleksibilitet, som studielivet giver, hvilket også gør, at det har taget mig 1 år længere at blive færdiguddannet, men det har uden tvivl været det værd.

Hvad laver du i dag?

Frederik: Jeg arbejder som Finance Manager i en dansk Fintech/Scaleup, der hedder Pleo, hvor jeg sidder som ansvarlig for teamet, der holder styr på, at vi overholder vores forpligtelser overfor Finanstilsynet.
Pt. arbejder jeg fra Mexico, hvor jeg på andet år har fået lov til at arbejde remotely i 4 måneder 🙂

Josefine: Jeg er lige blevet færdiguddannet og skal nu i klinisk basisuddannelse (KBU), det som tidligere hed turnus. Fordelingen til KBU foregår via et form for lodtrækningssystem, hvor jeg ikke havde det største held med mig, derfor skal jeg flytte ét år til Esbjerg, hvor jeg skal arbejde ½ år på mave-tarm kirurgisk afdeling og arbejde ½ år i almen praksis.

Hvad har tiden på HTG betydet for dig?

Frederik: Jeg har først og fremmest fået mig nogle venner og bekendtskaber for livet.
Jeg føler mig meget privilegeret over at ende op i en klasse med et meget stærkt sammenhold både socialt og fagligt, som bestemt har bidraget til at jeg er, hvor jeg er i dag.
Derudover var jeg glad for, at der på HTG var en stor rummelighed, så man havde plads til at være den man nu var.

Josefine: Jeg havde tre helt fantastiske år på HTG, jeg gik i en enormt velfungerende og sjov klasse, hvor vi socialt havde det enormt fedt på HTG, men også i fritiden, hvor vi hang ud i forbindelse med de mange fester, som HTG arrangerede, men også tog eget initiativ til at ses. Der var også et rigtig godt fagligt miljø, med gode relationer til vores lærere og god undervisning, som i sidste ende hjalp til, at det var muligt for mig at søge ind på medicinstudiet.
Når jeg tænker tilbage skete der enormt meget i løbet af de tre år, det var et rigtig trygt miljø at udvikle sig i både personligt og fagligt.

Hvad er dit bedste gymnasieminde?

Frederik: Det må have været studieturen i 2.g, hvor vi var i Barcelona. Grundet en generalstrejke var det meste lukket, så må nok erkende, at det faglige var sat lidt i baggrunden. Til gengæld havde vi det rigtig sjovt! 🙂

Josefine: Det er vildt svært at vælge det bedste minde, jeg kommer i tanke om de “store” oplevelser så som studieturen til Rom, skiturene, galla i 3.G og selvfølgelig studenterkørsel. Noget jeg dog lige kom til at tænke på, var de sidste uger af gymnasietiden, hvor der var en kæmpe ambivalens omkring at skulle stoppe og skulle væk fra de mennesker, jeg havde gået op og ned af i 3 år, men samtidig en enormt glæde over, at vi havde klaret det sammen. Vi havde en fælles middag hjemme ved mine forældre efter vores sidste undervisning, som jeg virkelig husker som en kulmination på vores stærke relationer i klassen.

Hvad er dit bedste råd til de unge, der skal vælge ungdomsuddannelse?

Frederik: Vær nysgerrig. Jeg gik personligt fra at have en (lidt håbløs) drengedrøm om at være astronaut over astronom til økonomi i løbet af min tid på gymnasiet, så vær ikke bange for, at være bundet af en bestemt linje – med valgfag kan man i mange tilfælde også præge den uddannelse, man nu får.
Derudover (når du endelig har valgt en uddannelse) så find ud af, om du er endt i en klasse, som du finder dig godt til rette i. Jeg havde først valgt Mat/Fys-linjen, men da jeg endte i en klasse med BioTek i løbet af de første seks måneder, kunne jeg hurtigt mærke, at det var den rette for mig, hvorfor jeg skiftede til BioTek.
Det gjorde så, at jeg både havde en fremragende klasse samt lærte nogle ting, som jeg senere fandt ret så spændende i BioTek.

Josefine: Mit bedste råd er at vælge en ungdomsuddannelse og studieretning med fag, som interesserer én. De fleste ved nok om de er mest naturvidenskabelige eller sproglige, og det synes jeg man skal gå efter. Så kan man altid læse fag op, når man er færdig på gymnasiet, hvis man skal videre på en videregående uddannelse, hvor man ikke opfylder kravene. Med det sagt er det også helt okay at være i tvivl og vælge om, eller fortsætte på en studieretning, fordi der er et godt socialt fællesskab i den klasse man er endt i – det gør de 3 år SÅ meget bedre.

Hvorfor valgte du i sin tid at gå på HTG?

Frederik: Hvis jeg skal være helt ærlig, så valgte jeg HTG fordi jeg var doven og havde liiiidt svært ved at komme op om morgenen/møde til tiden (Bare spørg mine lærere). Så en kort cykeltur til HTG lød meget tiltalende.
Jeg havde dog også været på brobygning på Greve gymnasium, hvilket jeg fandt super interessant, men mine forældre gav mig et godt råd: “hvis lærerne og klassen er god, så er det nærmest ligemeget, hvad navnet på gymnasiet er”. Det passede rigtig godt med mine overvejelser om at skulle bruge 15 minutter på cykel til HTG mod halvanden times transport til Greve.

Josefine: Jeg valgte umiddelbart HTG fordi det lå tættest på mit hjem, og fordi min storebror gik der og talte varmt om gymnasiet. Jeg nød, at det bare krævede 15 minutter på cyklen for at komme til gymnasiet.

Hvordan var det at gå i gymnasiet med sin bror/søster?

Frederik: Det var rigtig hyggeligt og har bestemt bidraget til det stærke bånd, vi har i dag på trods af, at man ikke så hinanden hver dag.
Vi har også nogle fremragende fællesminder såsom skiture, hvilket har gjort, at vi har nogle fælles venner/bekendtskaber i dag som vi blandt andet mødes til kajakpolo og (The Minds of 99) koncerter med!

Josefine: For mig var det en stor tryghed at have min bror på gymnasiet. Det var rart at have en at sparre med omkring det sociale og det faglige.
Det har også knyttet os tættere sammen, da vi stadig kan snakke om de fælles oplevelser, vi havde på gymnasiet så som skiturene og festerne.
Vi kendte også til hinandens vennekredse, hvilket også har gjort, at vi i dag har vildt gode relationer til hinandens venner.


Mathias Plett Schelin

Student 2013, studieretning samfundsfag/matematik.

Hvad har du lavet siden gymnasiet?
Efter jeg blev student i 2013, tog jeg et par sabbatår som jeg brugte på at rejse, arbejde og finde ud af hvad jeg gerne ville i fremtiden. Jeg arbejdede som køkkenassistent i kantinen hos Scalepoint og arbejdstilsynet et par år. Efter 3 sabbatår søgte jeg ind på Professionsbacheloren Ernæring & Sundhed på Københavns Professionshøjskole. Jeg blev færdiguddannet i 2021 med et fokus på Fødevarer og Ledelse.

Hvad laver du i dag?
Efter min bachelor er jeg kommet tilbage til HTG, hvor jeg til dagligt forpagter kantinen på Høje-Taastrup Gymnasium sammen med min partner Mads. Udover at forpagte kantinen, driver vi også vores firma Catering By Mørkeberg & Toft fra gymnasiet.

Hvad har tiden på HTG betydet for dig?
HTG har betydet enormt meget for mig, jeg havde nogle fantastiske år. Det var på HTG jeg mødte og blev kærester med min kæreste, som jeg i dag har været sammen med i 10 år.
Det var 3 år, hvor jeg fik en masse gode oplevelser og en masse gode venskaber som jeg stadig har i dag.

Hvad er dit bedste gymnasieminde?
Jeg har virkelig mange gode gymnasieminder, så det er svært at vælge, men jeg husker en masse sjove fester og gymnasiehåndbold. Men især vores studietur til Malaga med Inge og Thomas, husker jeg virkelig som en god oplevelse, hvor vi både dansede flamingo og spillede beachvolley på stranden. Vores studenterkørsel husker jeg selvfølgelig også som noget særligt, efter at have set frem til den i 3 år.

Hvad er dit bedste råd til de unge som skal vælge ungdomsuddannelse?
Tag et skridt ad gangen, du behøver ikke allerede nu at vide hvor du gerne vil ende henne. Jeg ville gymnasiet, hvor der er masser af mulighed for at udvikle sig både fagligt og socialt, derudover åbner det også en masse døre i fremtiden.

Hvorfor valgte du i sin tid at gå på HTG?
Jeg valgte at gå på HTG, da der var en linje, der på det tidspunkt fagligt tiltalte mig. Det var også en stor fordel, at det lå tæt på min bopæl, da jeg boede i Taastrup.

Hvordan er det at arbejde på din gamle skole?
I de første par uger var det mærkeligt at være tilbage på HTG, at gå rundt på de gange hvor man har så mange minder fra. Det var også mærkeligt første gang at gå igennem lærerværelset, og møde de undervisere man havde haft, da man gik på gymnasiet.
Men det er en fantastik arbejdsplads, og jeg elsker at have kontakt til alle de studerende og være en del af deres hverdag. Jeg gør meget ud af at få et godt forhold til de studerende, så jeg kan være med til at give dem en god oplevelse på HTG.

Kantine


Esat Senturk

Student 2009, studieretning samfundsfag/matematik

Hvad har du lavet siden gymnasiet?
Jeg har været aktiv i det lokalområde, jeg er opvokset i, Taastrupgård. Her har jeg været formand for afdelingsbestyrelsen. Jeg har også været medlem af kommunens integrationsråd og her på det seneste også aktiv i politik. Jeg er desuden uddannet skolelærer.

Hvad laver du i dag?
Siden 2018 har jeg været medlem af Høje-Taastrup kommunes byråd, hvor jeg er viceborgmester. Udover det, arbejder jeg også som skolelærer.

Hvad har tiden på HTG betydet for dig?
Tiden på HTG betyder rigtig meget for mig. Jeg er enormt glad for og stolt af min tid på HTG. Mine nærmeste venner stammer fra tiden på HTG. Min interesse for politik startede på HTG.

Hvad er dit bedste gymnasieminde?
Jeg har mange! Men hvis jeg skulle vælge, må det være studieturen til Amsterdam sammen med min klasse, hvor vi både socialt og fagligt fik meget ud af det. Eller fodboldturneringen, hvor vi dystede mod andre gymnasier.

Hvad er dit bedste råd til de unge, der skal vælge ungdomsuddannelse?
Det må være, at de skal vælge ud fra, hvad de selv ønsker. Hvad andre mener eller synes, skal de ikke blive påvirket af.

Hvorfor valgte du i sin tid at gå på HTG?
Fordi jeg synes, det er vigtigt, at man vælger det lokale gymnasium, derfor var valget at gå på HTG en selvfølge.

Hvornår/hvorfor valgte du at gå ind i politik?
I 2016 meldte jeg mig ind i Radikale Venstre. Det var efter jeg stoppede som formand for afdelingsbestyrelsen i Taastrupgård. Jeg fik nemlig et godt kendskab til lokalpolitik som formand, og det gav mig blod på tanden. Derfor synes jeg selv, at det var oplagt, at jeg skulle stille op til kommunalvalget i 2017.

Har tiden på HTG haft betydning for at du har valgt at være politisk aktiv?
Ja, det synes jeg. Jeg synes, at HTG har givet mig rigtig meget viden inden for demokrati og politik. Især gennem samfundsfag, hvor jeg havde det på A-niveau. Jeg gik med tankerne allerede da jeg var studerende, at jeg gerne ville prøve det.

Esat SenturkEsat Senturk


Michelle Christina Rove Hansen

Student i 2015.

Hvad har du lavet siden gymnasiet?
Efter gymnasiet var jeg ikke klar til at studere videre med det samme, så jeg tog et par sabbatår og prøvede en masse sjove ting af. Jeg startede på et kunstnerisk kursus på ARKEN i Ishøj, mens jeg arbejdede og sparede op. Derefter tog jeg et år på daghøjskolen Vera i København, og så rejste jeg lidt rundt i Cambodja, inden jeg til sidst bestemte mig for at søge ind på antropologistudiet.

Hvad laver du i dag?
I dag er jeg nyuddannet bachelor i antropologi og fortsætter på kandidaten i sommeren 2021. Antropologi handler om socialt liv overalt i verden, og jeg er interesseret i at forstå, hvorfor mennesker tænker og handler, som de gør. På studiet har jeg fx lavet undersøgelser inden for uddannelse og byudvikling i en vestlig/dansk kontekst.

Hvad har tiden på HTG betydet for dig?
Utrolig meget. Jeg husker lige fra første skoledag en følelse af, at her var der højt til loftet og plads til alle. Både pga. den store diversitet blandt eleverne men også pga. de fantastisk engagerede lærere med en lyst til at opbygge gode relationer til eleverne.

HTG er et sted, hvor man får rigtig meget igen, hvis man engagerer sig. Det er nemt at få lov til at præge livet på skolen. Jeg var selv med i festudvalget og havde det vildt sjovt med det alle tre år.

Generelt var HTG et sted, hvor jeg følte mig tryg og velkommen, og det havde enorm betydning for min mulighed for at udvikle mig både fagligt og socialt.

Hvad er dit bedste gymnasieminde?
Hvis jeg skal fremhæve ét minde, må det være studenterkørslen, kulminationen på det hele. En helt vild oplevelse at afslutte gymnasietiden med 12 timers dans, sang og glæde. Det er det sjoveste, jeg har prøvet!


Markus Sundin

Student 2018, 3k (Samfundssproglig)

Hvad laver du i dag?
I dag studerer jeg en bachelor i General Business på Davenport University i Grand Rapids, Michigan som student-athlete på universitetets fodboldhold.

Hvad har det betydet for dig at gå på HTG?
Min tid på HTG har betydet en stor del for min personlige udvikling. Jeg ser tit tilbage på min tid på HTG som værende de 3 år i mit liv, hvor jeg lærte mest om mig selv, og jeg udviklede mig markant personligt i løbet af min tid på HTG. Dertil tilførte HTG mig en masse venskaber og kundskaber, som jeg den dag i dag stadig er taknemmelig for.

Hvad er dit bedste gymnasieminde?
Vi havde et utroligt godt sammenhold i K-klassen. Vi var en gruppe unge med vidt forskellige baggrunde og personligheder, hvilket gjorde, at vi smeltede sammen til en gruppe, der arbejdede fantastisk sammen og som holdt utrolig meget af hinanden. Det hele kulminerede på vores studietur, hvor turen gik til Rom, Italiens hovedstad. Her tilbragte vi en lille uges tid i hinandens selskab, hvilket gjorde vores fællesskab og bånd endnu stærkere. Så at stå til sidst efter 3 års hårdt arbejde og kunne lykønske hinanden med vores respektive studenterhuer var en følelse, der var helt speciel.

Hvad er dit bedste råd til de, der lige straks skal vælge ungdomsuddannelse?
Mit bedste råd er, at vælge noget som du er passioneret omkring. Vælg ikke en studieretning, fordi dine venner eller forældre synes, du skal vælge den. Vælg din studieretning ud fra, hvad der interesserer og motiverer dig i hverdagen. Det vil være med til at gøre dine år i gymnasiet til noget, du vil være evig taknemmelig for.

Fact om HTG?
HTG’s bygninger er tegnet af arkitekten Henning Larsen, og den tiltrækker sig en masse opmærksomhed i Japan, hvorfor der ”ofte” har været Japansk besøg på gymnasiet på grund af arkitekturen.


Hediye Temiz

HF-student 2017, 2.P

Hvad laver du i dag?
Jeg er kommunalbestyrelsesmedlem i Albertslund og studerer til Socialrådgiver på Københavns Proffesionshøjskole.

Hvad har det betydet for dig at have gået på HF?
Jeg startede først med at gå et år på STX, men fordi jeg var fraværende ret tit pga. internationale stævner og træningslejre, og fordi jeg havde udfordringer med spiseforstyrrelse og depression på daværende tidspunkt, var det svært for mig at koncentrere mig om skolen hele tiden. Derfor var det svært for mig at kunne præstere på det niveau, jeg egentlig ville. Derfor betød det virkelig meget for mig, at jeg havde mulighed for at starte på HF, hvor der var plads til at jeg kunne dyrke min sport på eliteniveau samtidig med at jeg kunne få håndteret mine udfordringer.

Hvad har HTG betydet for dig?
HTG har været det bedste, jeg nogensinde har gjordt. Min politiske “karriere” startede på HTG, hvor jeg fik muligheden for at både afholde en debat på skolen, og hvor jeg var i medierne og snakke om de udfordringer, HTG havde med elevsammensætningen. Mine lærere har givet mig læring for livet, og jeg har stadig kontakt til en masse af mine lærere og kommer stadig på skolen. HTG vil altid være det sted, hvor jeg blev “voksen” og fandt min egen vej.

Hvad er dit bedste gymnasieminde?
Jeg har så mange gode minder. Alt alt for mange. Men det bedste er nok, at jeg har fundet min bedste veninde på gymnasiet. Der var også et debatarrangementet, hvor jeg bl.a. inviterede Sofie Carsten-Nielsen fra Radikale Venstre ud. Det var egentlig startskuddet på mit politiske liv. Og min studietur. Alle de hyggelige fester. Da jeg blev nomineret til årets ildsjæl af lærerne. Ja, jeg tror bare jeg har virkelig mange gode minder på skolen.

Hvad er dit bedste råd til de, der lige straks skal vælge ungdomsuddannelse
At man skal vælge det, man mener passer til en. Ikke det ens venner gør, men det man virkelig har lyst til. Og nyd nu tiden på gymnasiet. Ikke stress med alle afleveringerne, nyd virkelig bare tiden med vennerne.


Emilie Hornshøj Mortensen

Student 2015, 3.x. Læser medicin på Københavns Universitet

Hvad har det betydet for dig at have gået på STX?
Jeg var aldrig i tvivl om hvorvidt jeg skulle gå på STX eller vælge en anden retning. Det der tiltalte mig, var helt klart bredden på STX. Med en STX får man nemlig en alsidig studentereksamen hvor man både kan have fag som musik og psykologi, samt biologi, matematik og samfundsfag. Det har for mig betydet, at jeg efterfølgende kunne vælge imellem en bred skare af videregående uddannelser, uden at skulle supplere særlig meget. Derudover er det fede ved STX også at der, pga. de mange forskellige typer af fag, er så mange forskellige mennesker samlet et sted. Der vil derfor altid være nogen, man har noget til fælles med.

Hvad har HTG betydet for dig?
HTG har givet mig nogle skønne venskaber, og mine veninder fra gymnasiet er stadig nogle af mine bedste veninder den dag i dag. Det har betydet alverden for mig. Derudover gav HTG også en tryg atmosfære at ”vokse op” i, i nogle år hvor alting er nyt og den personlige udvikling virkelig går stærkt. Her spiller lærernes engagement i både undervisningen og deres elever en kæmpe rolle. Det er ikke noget jeg tror man finder på alle gymnasier.

Hvad er dit bedste gymnasieminde?
Uha, det er rigtig svært at vælge et enkelt minde. Der sker så meget gennem de tre år, og det hele går så stærkt. Men når jeg tænker tilbage på mine år i gymnasiet, er det helt klart alle de oplevelser jeg har fået med mine venner og klassekammerater. Det er både oplevelser som vores studietur til London, skitur i vinterferien, deltagelse i den årlige musical, og generel hygge i timerne. Da vi var en papegøjeklasse, var vi kun 11-12 stykker til vores linjefags timer, og det gjorde helt klart at man kom endnu tættere på hinanden og lærerne.

Og så topper studentertiden selvfølgelig listen over bedste oplevelser.

Hvad er dit bedste råd til de, der lige straks skal vælge ungdomsuddannelse
Da jeg ikke selv kommer fra området omkring HTG, kendte jeg ikke en eneste på gymnasiet, da jeg skulle starte. Derfor var jeg helt vildt nervøs for, om alle de andre i forvejen kendte hinanden på kryds og tværs, og at det ville være svært at finde nye venner. Det er der dog overhovedet ingen grundt til at være – uanset hvilket gymnasium man starter på. Alle er jo virkelig spændte på det nye kapitel de skal til at starte, og så længe man tager ja-hatten på og kaster sig ud i de nye oplevelser der venter, så skal det nok blive de bedste tre år.


Amanda Khella

Student 2016, 3.w. Læser sociologi på KU

Hvad laver du i dag?
I dag læser jeg en kandidat i Sociologi på Københavns Universitet. Jeg har specialiseret mig inden for kultursociologi, og jeg har skrevet samtlige undersøgelser om minoriteter, social udsathed og kriminologi. Derudover arbejder jeg som juniorkonsulent i videnshuset Socialt Udviklingscenter SUS, som arbejder med at skabe sociale forandringer og bedre livsbetingelser for socialt udsatte og sårbare børn og voksne.

Hvad har det betydet for dig at have gået på STX?
Med en STX-uddannelse har jeg haft talrige valgmuligheder i forhold til at søge forskellige videregående uddannelser. Jeg gik direkte fra gymnasiet til universitet, og jeg vidste ikke, hvad jeg skulle vælge af videregående uddannelse før et par dage inden fristen til at søge uddannelserne. Derfor har de fag, STX tilbyder, åbnet mange døre for mit uddannelsesvalg efter gymnasiet.

Jeg har været rigtig glad for at gå på STX, fordi jeg generelt har lært meget om forskellige emner og fag, hvor fx HHX eller HTX er mere fokuseret på det naturvidenskabelige eller handel. STX gav mig muligheden for at udvikle mig fagligt i en retning, som jeg løbende fandt interessant.

Fx fandt jeg ud af, at sociologi virkelig interesserede mig efter en samfundsfagstime i 2.g, hvor vores lærer introducerede os til forskellige teorier om menneskers adfærd, og hvorfor mennesker er som de er pga. de strukturer, de er født ind i.

Hvad har HTG betydet for dig?
Jeg har været rigtig glad for at gå på HTG. Jeg har haft nogle fantastiske lærere som både har vist interesse i min faglige udvikling, men også mig som menneske. Når ting har været svært personlige såvel som fagligt, har jeg kunnet finde støtte og hjælpende hænder fra samtlige lærer. Den uformelle relation, jeg har haft til både lærere og medstuderende, gjorde at jeg kunne være mig selv og udvikle mig i trygge rammer og med mennesker, der vil mig det bedste. Derudover har jeg fået nogle gode relationer med mig fra min klasse, som jeg stadig er tætte med og ses jævnligt med i dag.

Hvad er dit bedste gymnasieminde?
Jeg har rigtig mange gode gymnasieminder – alt fra undervisningen, det sociale fællesskab i klassen, de tætte relationer til lærerne, de sociale arrangementer på HTG og hverdagen generelt på skolen. Men særligt studieturen, hvor vi var i Istanbul, er et af mine bedste gymnasieminder.

Hvad er dit bedste råd til de, der lige straks skal vælge ungdomsuddannelse
Du behøver ikke at vide, hvad du skal på den anden side af gymnasiet. STX er en god mulighed for at udvikle dig undervejs og finde ud, hvad du vil. Gymnasietiden er en sjov tid (også selvom alle fag ikke er lige spændende), og en tid hvor du virkelig udvikler dig personligt og fagligt. Så mit råd er at nyde tiden, uden nødvendigvis at vide, hvad du skal.


Michael Ziegler

Student 1986, borgmester i Høje-Taastrup (K)


Søren Kusk Pedersen

Hvornår blev du student?
Jeg blev student i 2012 – gik i 3k

Hvad laver du i dag?
I dag arbejder jeg i DR, hvor jeg laver Trafikradio på P4 København, så det er mig der afbryder den gode musik med meldinger om uheld, kø og andre hændelser, som de københavnske trafikanter skal vide noget om, så det er lige dele journalistik og service ? Derudover har jeg også arbejdet med kommunikation og sociale medier for Astralis og BLAST, så jeg har både lavet noget meget voksent i radioen og noget meget ungt i esportens verden! Jeg har en bachelor i samfundsfag og engelsk fra KU og er Cand.mag. i Journalistik fra SDU.

Hvad har det betydet for dig at have gået på STX?
Det gav mig muligheden for at søge bredt indenfor de felter, der interesserede mig, men vigtigere endnu gav dig mig en virkeligt god ballast, da jeg føler, at man kommer ud i flere afkroge og får et indblik i mange verdener. Jeg synes, at STX har givet mig stor værdi i mit professionelle liv at have en bred, samfundsfaglig og humanistisk baggrund.

Hvad har HTG betydet for dig?
HTG har en enorm plads i mit hjerte. Jeg synes ikke altid, at det var nemt at gå i folkeskole, men på HTG fandt jeg nogle rigtigt stærke fællesskaber og ikke mindst en respekt lærere og elever imellem, som var en kæmpe glæde i hverdagen. Flere af mine søskende har også gået på HTG, og det er helt sikkert et gymnasium, hvor man får meget igen, hvis man giver noget af sig selv til fællesskabet.

Hvad er dit bedste gymnasieminde?
Det er nærmest umuligt at vælge. Jeg har så utroligt mange gode minder, og jeg har delt dem med nogle af dem, som jeg stadig kalder for mine bedste venner. Når vi ses i ”voksenlivet” går der nogle gange timer med at genfortælle historierne fra gymnasietiden. Mine venskaber må være svaret, og det er rørende at tænke på, at flere af dem er gift og er forældre nu, og det er en glæde, som jeg kan få lov til at dele med dem. Og ja, flere af parrene kender hinanden fra HTG!

Hvad er dit bedste råd til de, der skal vælge ungdomsuddannelse
Spring ud i det! Der er en perlerække af svære valg i ens uddannelsesliv og valget af gymnasium er helt sikkert en af dem. Men ingen kender dagen før solen går ned. Hvis man dukker op, giver den en skalle og investerer noget af sig selv i undervisningen og i det sociale liv, så kan det aldrig blive helt skidt.

En fun fact om HTG?
HTG er jo faktisk kendt fra filmens verden! I filmen ‘Der var engang en dreng – som fik en lillesøster med vinger’ spiller HTG rollen som hospitalet! Og så er Høje Taastrup Kirke jo den lokale kirke i spillefilmen Jagten.

Vidste du at….
Vicerektor Inge Reich faktisk er rød-grøn-farveblind? Det var vi nogle stykker, der fandt ud af, i kemi-undervisningen, da en blanding i ægte Harry Potter-stil skulle skifte farve og Inge sagde ”så kan I se, at den skifter farve fra grøn til rød”. Jeg ville være kæk og sagde, at ”det kan du da også se, Inge”, hvortil hun bare kiggede på mig og sagde ”nej, faktisk ikke!”


Erkan Özden

Hvornår blev du student?
Jeg blev student i 1997

Hvad har du lavet siden gymnasiet?
Efter støvet fra studenterfesterne og sommeren havde lagt sig, meldte jeg min ankomst på Almegårds Kaserne på Bornholm. Efter 10 måneder i Panserskyttedelingen, Let Kampvognseskadron, søgte jeg ind på BA i Erhvervssprog på CBS i København. Det blev kun til et enkelt semester, og efter et halvt års tid hos et transportfirma, søgte jeg ind på RUC, hvor jeg blev uddannet cand.comm. i Journalistik og Dansk. Efterfølgende har jeg arbejdet som TV-journalist, har rejst i konflikt- og katastrofeområder, været USA-korrespondent i Washington og været studievært på forskellige programmer, senest TV-Avisen. 

Hvad laver du i dag?
Jeg er i dag vært på TV-Avisen og medvirker også i en række andre projekter sideløbende. Blandt andet har jeg været vært for I Sandhedens Tjeneste i de seneste 6 år, et kæmpe nyhedsshow, som over 100.000 skoleelever har deltaget i. Derudover beskæftiger jeg mig indgående med emnet fake news, har skrevet flere e-bøger og holder foredrag i hele landet om emnet. 

Hvad har tiden på HTG betydet for dig?
Hvor det for mange nok er det sociale og festerne der står klarest i hukommelsen, var det for mig lidt anderledes. Det sociale aspekt, i min klasse, var ikke nogen stor oplevelse, til gengæld var det fagligt set noget af det bedste der er sket for mig i de unge år. Jeg husker meget klart min fantastiske dansklærer Karin Hestbechs undervisning, der gav mig enormt meget. Jeg nærer i dag stadig en dyb respekt for hende og havde også fornøjelsen af at tale til hendes afskedsreception. Vi fokuserer ofte på det rent faglige, hvilket naturligvis skal være i orden, hvis man skal gøre sig forhåbninger om at bruge sin eksamen til noget. Men for mig er gymnasiet siden hen kommet til at handle mere om den brede og almene dannelse, som jeg har kunne trække på lige siden. Jeg elskede især fag som dansk, filosofi, historie, religion og oldtidskundskab. Det er ikke nødvendigvis noget man kan måle og veje eller noget der med gammeldags købmandslogik, giver resultater på bundlinjen. Til gengæld er det noget der giver forståelse for vores historie og fortid, og ikke mindst vores samtid. Jeg har ikke tal på hvor mange gange jeg har lavet en intertekstuel reference til noget jeg har med fra gymnasiet. Uddannelse er vigtigt, men dannelse er uvurderligt. 

Har du et særligt sjovt minde fra gymnasietiden?
Der har sikkert været andre gode og sjove oplevelser, som ville lyde mere eksotiske. Men det jeg husker bedst, skete en kedelig eftermiddag, i en dobbelttime i geografi. Min ven Knud, som jeg også gik i folkeskole med, og har kendt siden 2. klasse, og jeg selv, var trætte og temmelig overgearede. Vi havde allerede fået en advarsel og skulle hele tiden rode omme ved tasken bag på stolen, fordi vi var ved at knække sammen af grin. Til sidst skete det, og vi endte begge to nede på gulvet, hvor vi simpelthen ikke kunne styre vores latter. Alle de andre gloede bare mærkeligt på os og så smed vores lærer Pia os simpelthen uden for døren. Det sjoveste var at vi også ude bag døren lå og rallede rundt af grin. Da anden time begyndte, sagde vi undskyld og Pia, nu med smil på læben, gav os lov til at komme ind igen. Man skulle nok have været der, men jeg synes stadig det er sjovt, især tanken om at to, nærmest voksne, drenge blev smidt uden for døren i gymnasiet for at grine for meget. 


Nikita Hoffmann Andersen

Hvornår blev du student?
Jeg blev student i 2013.

Hvad har du lavet siden gymnasiet?
Efter gymnasiet tog jeg et sabbatår, hvor jeg arbejdede som lærervikar og rejste små tre måneder i Sri Lanka, Maldiverne og Dubai. Året efter begyndte jeg på Roskilde Universitet, hvor jeg læste i fem år – først en bachelor i kommunikation og performance design og derefter en kandidatgrad i samme fagkombination. Semestret inden, jeg skulle skrive speciale, var jeg i praktik på ELLEs digitalredakion hos Aller Media, hvor jeg efterfølgende blev ansat som digitalredaktør.

Hvad laver du i dag?
I dag er jeg chefredaktør på ungdomsmagasinet Vi Unge (også) hos Aller Media. Noget af det allersjoveste ved Vi Unge er, at langt de fleste har et forhold til magasinet, fordi det har eksisteret så længe (over 55 år). P.t. er vi ved at forberede Vi Unges store relancering, for teenagemålgruppen rykker sig enormt hurtigt, og som medie skal vi selvfølgelig følge med. I begyndelsen af 2021 ruller vi ’det nye’ Vi Unge ud, hvor vi præsenterer nyt logo, nyt layout, en lidt anden målgruppe og et større fokus på aktuelle emner i indholdet. Det er alt det, jeg arbejder på lige nu sammen med resten af redaktionen og eksperter i Aller-huset.

Hvad har tiden på HTG betydet for dig?
Tiden på HTG har betydet meget for mig. Det er jo nogle vilde år, hvor der virkelig sker meget både personligt og fagligt – sådan var det i hvert fald for mig. Udover det faglige aspekt, som selvfølgelig betyder meget, når man går i skole, blev grundlaget for livslange (… håber jeg i hvert fald) venskaber dannet på gymnasiet, så derfor vil tiden på HTG jo på en eller anden måde altid spille en rolle i mit liv.

Har du et særligt sjovt/godt minde fra gymnasietiden?
Mange! Det var virkelig en sjov tid. Når man er i det, føles det jo helt normalt at se sine venner så intenst, som man gør i gymnasiet, men det er jo ret unikt, for i tiden efter søger alle forskellige veje og får travlt med sit, så man får aldrig rigtig den samme klassefølelse igen. Så mine bedste minder fra gymnasiet handler helt klart om, hvor tæt jeg var på mine venner og veninder. Jeg kan heller ikke tænke på HTG uden at mindes vores studietur til New York/Manhattan. Jeg kan huske, at mange spurgte os, om det ikke var kedeligt at tage et sted hen, hvor vi ikke kunne gå i byen og drikke alkohol, men vi var fuldkommen ligeglade. Det gjorde vi rigeligt herhjemme, og vi havde den vildeste studietur, som vi stadig taler om i dag.

         


Elle Lüchau

Hvornår blev du student?
Jeg blev student fra kunstnerisk/sproglig studieretning i 2013.

Hvad har du lavet siden gymnasiet?
Efter gymnasiet startede jeg med at læse antropologi, men fandt ud af, at dette ikke var studiet for mig. Jeg droppede det og begyndte at arbejde fuldtid som projektkoordinator i et reklamebureau. Senere tog jeg på højskole for at lave film, hvor vi også rejste til Kina og USA. Efter to sabbatår flyttede jeg til Odense og startede på en bachelor i medievidenskab.

Hvad laver du i dag?
Jeg har netop afleveret speciale efter 5 års studier i Odense og med udveksling i Holland, og nu er jeg cand.mag. i medievidenskab. Nu arbejder jeg på Syddansk Universitet, hvor jeg forsker i brugen af videokonsultationer med lægen.

Hvad har tiden på HTG betydet for dig?
På HTG mødte jeg mange inspirerende mennesker. Dels vores lærere, som var helt fantastiske. Derudover rummer HTG så mange forskellige mennesker. Der er højt til loftet og plads til alle, så jeg fik udvidet min horisont og lærte lige så meget personligt som fagligt.

Har du et særligt sjovt/godt minde fra gymnasietiden?
Jeg har virkelig mange gode minder fra HTG, så det er svært at fremhæve et enkelt. Noget af det særlige ved HTG var vores gode forhold til lærerne. Det tror jeg sjældent, man finder så godt andre steder. Derudover husker jeg tonsvis af sjove fester, et stærkt sammenhold i klassen, en virkelig god studietur til Barcelona og selvfølgelig vores studenterkørsel som kulminationen på tre hårde, men supersjove år på HTG.

         


Emilie Normark Sørensen

Hvornår blev du student?
2009.

Hvad har du lavet siden gymnasiet?
Umiddelbart efter gymnasiet rejste jeg nogle måneder til Spanien for at blive bedre til spansk, som jeg lige havde haft i gymnasiet. I Spanien blev jeg forblændet af sproget og kulturen. Jeg begyndte derfor at læse spansk på Københavns Universitet, da jeg kom hjem. Efter et år fandt jeg dog ud af følgende: 1) At jeg ikke var så stor en sprognørd, som jeg troede. 2) At jeg savnede noget mere samfundsfagligt. Jeg skiftede derfor til CBS, hvor jeg endte med en kandidat i Politisk Kommunikation og Ledelse.

Hvad laver du i dag?
Jeg arbejder i Styrelsen for Undervisning og Kvalitet. Her sidder jeg bl.a. med prøverne på det gymnasiale område, hvilket betyder, at jeg en gang imellem har mine tidligere gymnasielærere i røret. Derudover sekretariatsbetjener jeg lige nu ekspertgruppen for ændring af karakterskalaen. Det er spændende at være med ind over noget så samfundsrelevant. Da jeg startede på HTG i 2006, havde man netop implementeret 7-trins-skalaen. Og nu er det så måske allerede tid til en ny skala.

Hvad har tiden på HTG betydet for dig?
Gymnasietiden er jo unik på mange måder, og jeg nød at gå på HTG. De tre år er en dannelsesrejse. Det var det i hvert fald for mig. Jeg husker særligt, at jeg lærte at blive kritisk tænkende og samfundsinteresseret. Derudover har det helt simpelt også bare været tre gode år med en masse kammerater, sene aftener med afleveringer og tre år, hvor man får den unikke mulighed for at lære om alt fra Odysséen, kuls dannelse til Montesquieu og magtens tredeling fra lærere, der synes, at lige netop deres fag er verdens mest spændende.

Har du et særligt sjovt/godt minde fra gymnasietiden?
Der er faktisk en del. Jeg husker, at det sociale fyldte meget i gymnasiet, så jeg mindes selvfølgelig alle de gode fester, studietur mv. Derudover mindes jeg også diversiteten blandt lærerne: Fra kemilæreren med det periodiske system på trøjen til den, efter eget udsagn, eneste borgerlige lærer på gymnasiet, der jævnligt (og ”meget pædagogisk”) ytrede, at det eneste gode ved vores engelske afleveringer var, at det ikke kunne blive værre. Det er jo herligt og givende at møde så mange forskellige personligheder samlet på ét sted.

  


Pernille May Yde

Hvornår blev du student?
2016.

Hvad har du lavet siden gymnasiet?
Jeg startede mine to sabbatår med 3 måneder i USA hos noget af min familie, og under dette ophold, fandt jeg frem til, at jeg gerne ville læse biologi. Da jeg kom hjem, supplerede jeg med kemi B, fysik B og matematik A, da jeg havde fundet ud af, at en samfundssproglig studieretning ikke er helt så relevant til biologistudiet. Udover at supplere, arbejdede jeg ved siden af. Jeg kunne godt have nået alt det her på et enkelt sabbatår, men fordi matematik aldrig har været min stærke side, var det vigtig for mig ikke kun at tage det som et sommerkursus, men at kunne tage det over en periode på 3 måneder. Det foregik i efteråret efter studiestart, så jeg måtte vente et år på at søge ind. Desuden tror jeg, at det at have ventet lidt med at starte på min uddannelse gjorde, at jeg var mere klar til ansvaret på en videregående uddannelse.

Hvad laver du i dag?
I dag læser jeg biologi på KU og afslutter snart mit andet år af bacheloren.

Hvad har tiden på HTG betydet for dig?
Den har betydet rigtig meget for mig. Jeg mødte min kæreste på HTG, og nogle af mine bedste venner, som jeg stadig ses med i dag. Derudover var det et sted, hvor jeg fik sporet mig ind på, hvad jeg havde af faglige interesser. Jeg gik på en samfundssproglig linje, men da jeg valgte biologi på B-niveau som valgfag, gik det op for mig, at jeg egentlig altid har syntes, at det at lære om det levende er interessant.

Har du et særligt sjovt/godt minde fra gymnasietiden?
Det er svært at vælge et enkelt, jeg synes generelt, vi havde det hyggeligt. Vi var en klasse med blandede studieretninger, og det resulterede i, at vi endte med at have et samfundsfagshold i 2 år med kun 8 elever. Det skabte en helt speciel stemning i klasselokalet, og vi havde det altid sjovt.

     


Julie Hansen

Hvornår blev du student?
Jeg blev student med bioteknologisk studieretning i sommeren 2016.

Hvad har du lavet siden gymnasiet?
Jeg har læst en bachelor i almen erhvervsøkonomi (HA almen). Sideløbende hermed har jeg arbejdet som ansvarsperson i H&M og til sidst under min bachelor også som studentermedhjælper på revisionskontor.

Hvad laver du i dag?
Jeg arbejder fuldtid som revisor trainee hos et af Danmarks største revisionsselskaber.

Hvad har tiden på HTG betydet for dig?
Tiden på HTG var for mig muligheden for at åbne en masse døre rent uddannelsesmæssigt. Tiden på HTG har ligeledes været med til at afklare endeligt, hvad jeg ville være.

Har du et særligt sjovt/godt minde fra gymnasietiden?
Jeg har ikke et specifikt sjovt/godt minde. Men generelt de gode stunder med min klasse.

 


Anine Nikolajsen

Hvornår blev du student?
2015

Hvad har du lavet siden gymnasiet?
Jeg havde ét sabbatår, hvor jeg arbejdede en del, og for de penge tog jeg ud at rejse i tre måneder. Jeg rejste rundt i Ecuador i to måneder og var derefter en måned på Galapagos, hvor jeg lavede noget frivilligt arbejde. Superfed oplevelse at være ude at rejse i så lang tid! Efter jeg havde haft mit sabbatår, var jeg meget klar til at starte på en uddannelse.

Hvad laver du i dag?
Efter mit sabbatår startede jeg på at læse biologi på Københavns Universitet og er i dag i gang med min kandidat i biologi med speciale i økologi. En spændende uddannelse, som er utrolig bred og med rigtig meget valgfrihed. Jeg valgte biologi, fordi jeg rigtig godt kan lide at være udenfor, og det giver uddannelsen mig mulighed for med en masse feltarbejde. Lige nu er jeg på udveksling på Svalbard for at studere biologien på Arktis.

Hvad har tiden på HTG betydet for dig?
Gymnasietiden hjalp mig til at vælge, hvilken uddannelse der passede til mig. Og HTG gav gode rammer for at udforske sit potentiale. Jeg elskede altid atmosfæren på HTG, og alle traditionerne og aktiviteterne gav et rigtig godt sammenhold på tværs af klasser.

Har du et særligt sjovt/godt minde fra gymnasietiden?
Jeg tror ikke, jeg har et enkelt specielt øjeblik, men jeg husker især det gode forhold, vi havde til vores lærere. Vi var ikke nogen særlig stor klasse og tilmed en papegøje-klasse med to studieretninger, som til tider gjorde holdene meget små. Det gjorde, at vi fik et rigtig godt forhold til vores lærere, og det betød bare, at undervisningen var meget sjovere og hyggeligere.