Fagpakker på HF

I løbet af det første år skal du vælge din fagpakke. Fagpakken består af to fag, der toner din HF-uddannelse i en bestemt retning.

På HF udbyder vi syv fagpakker. Uanset hvilken fagpakke du vælger er den adgangsgivende til korte og mellemlange videregående uddannelser.


1. Musik

Musik (B) + Mediefag (C)

Med fagpakken Musik får du mulighed for at arbejde kreativt både med at skabe din egen musik og dine egne film. Praksis fylder meget i undervisningen, men du skal også arbejde med teori, fordi det giver dig mulighed for at blive endnu skarpere i dit eget arbejde med musik.

Vi tager ud af huset og til koncerter, fx i operaen eller i koncerthuset

Vælger du denne fagpakke, skal du vælge musik som kunstnerisk fag, når du søger om optagelse


2. Performance

Musik (B) + Drama (C)

Med fagpakken Performance får du mulighed for at udfolde dig kreativt med både musik og drama. Med denne fagpakke vil det være naturligt, at du melder dig til at være med til at udvikle skolens musical og naturligvis også går på scenen.

Vi forsøger at komme meget ud af huset og går til både koncerter og teaterforestillinger.

Vælger du denne fagpakke, skal du vælge drama, når du søger om optagelse.


3. Journalist

Mediefag (B) + Samfundsfag (B)

Med fagpakken Journalist får du mulighed for at arbejde med medier, journalistik og kommunikation. Du vil få en grundig forståelse af samfundet, og du vil komme til at arbejde praktisk og kreativt med at lave dine egne film og medieproduktioner.

Der vil også være tid til at besøge medievirksomheder og møde folk, der arbejder med politik, kommunikation og medier.

Vælger du denne fagpakke, skal du vælge mediefag som kunstnerisk fag, når du søger om optagelse.


4. Individ og samfund

Samfundsfag (B) + Psykologi (C)

Med fagpakken individ og samfund får du mulighed for at blive klogere på dig selv og dine medmennesker og på samfundet omkring os.

Uddannelsen er blandt andet for dig, der drømmer om at arbejde med børn eller hjælpe de svage i samfundet. Det handler kort sagt om at arbejde med mennesker.

Vi tager på en række ekskursioner med fagpakken, fx til Christiansborg og i psykologi skal du blandt andet arbejde med, hvorfor det både er godt og stressende, at man har så mange valgmuligheder som ung.


5. Sundhed

Idræt (B) + Psykologi (C)

Med fagpakken Sundhed får du mulighed for at få opfyldt din drøm om at uddanne dig til fysioterapeut, sygeplejerske eller om at arbejde inden for forsvar, fængselsvæsen eller politi. Uddannelsen er for dig, der brænder for at hjælpe mennesker i nød og samtidig gerne vil sikre, at du er i god fysisk form.

Vi skal selvfølgelig ud og se en række sportsbegivenheder sammen, ligesom vi skal arbejde med sundhed – både fysisk og psykisk.

Vælger du denne fagpakke, skal du vælge idræt, når du søger om optagelse.


6. Science

Matematik (B) + Biologi (B)

Med fagpakken Science får du mulighed for at få blive klogere på krop og sundhed. Uddannelsen er for dig, der fx gerne vil arbejde på klinik, laboratorium eller hospital. Arbejdet med matematikken er en naturlig del af naturvidenskaben og en uundværlig del af arbejdet med sundhed og teknologi.

Vi tager på en række ekskursioner og har blandt andet et samarbejde med zoologisk have.


7. Iværksætter

Matematik (B) + Erhvervsøkonomi (C)

Med fagpakken Iværksætter får du mulighed for at arbejde med erhvervscases og få større forståelse for blandt andet ledelse og virksomhedsøkonomi. Uddannelsen er for dig, der gerne vil jonglere med fx budgetter, strategi, personaleledelse og markedsføringsplaner.

Vi skal på en række virksomhedsbesøg, arbejde med opstart af virksomheder, tale med banker og deltager desuden i Business Game.

 

Se mere om uddannelsesmuligheder på adgangskortet.