Fagpakker på HF

I løbet af det første år skal du vælge din fagpakke. Fagpakken består af to fag, der toner din HF-uddannelse i en bestemt retning.

På HF udbyder vi ni fagpakker. Uanset hvilken fagpakke du vælger er den adgangsgivende til korte og mellemlange videregående uddannelser.


1. Performance

Musik (B) + Drama (C)

Med fagpakken Performance får du mulighed for at udfolde dig kreativt med både musik og drama. Med denne fagpakke vil det være naturligt, at du melder dig til at være med til at udvikle skolens musical og naturligvis også går på scenen.

Vi forsøger at komme meget ud af huset og går til både koncerter og teaterforestillinger.

Vælger du denne fagpakke, skal du vælge musik, når du søger om optagelse.


2. Kunst og samfund

Samfundsfag (B) + Billedkunst (B)

Med fagpakken Kunst og samfund får du mulighed for at arbejde kreativt og skabende med fokus på hvordan samfund og kunst påvirker hinanden.

Vi tager på ekskursioner og besøger udstillinger og museer.

Vælger du denne fagpakke, skal du vælge billedkunst som valgfag, når du søger om optagelse.


3. Kunst og mennesker

Billedkunst (B) + Psykologi (C)

Med fagpakken Kunst og mennesker får du mulighed for at arbejde kreativt og skabende og få forståelse for, hvordan menneskets psykologi kan komme til udtryk gennem kunst.

Vi tager på ekskursioner og besøger udstillinger og museer.

Vælger du denne fagpakke, skal du vælge billedkunst som valgfag, når du søger om optagelse.


4. Journalist

Samfundsfag (B) + Mediefag (B)

Med fagpakken Journalist får du mulighed for at arbejde med medier, journalistik og kommunikation. Du vil få en grundig forståelse af samfundet, og du vil komme til at arbejde praktisk og kreativt med at lave dine egne film og medieproduktioner.

Der vil også være tid til at besøge medievirksomheder og møde folk, der arbejder med politik, kommunikation og medier.

Vælger du denne fagpakke, skal du vælge mediefag som kunstnerisk fag, når du søger om optagelse.


5. Individ og samfund

Samfundsfag (B) + Psykologi (C)

Med fagpakken Individ og samfund får du mulighed for at blive klogere på dig selv og dine medmennesker og på samfundet omkring os.

Uddannelsen er blandt andet for dig, der drømmer om at arbejde med børn eller hjælpe de svage i samfundet. Det handler kort sagt om at arbejde med mennesker.

Vi tager på en række ekskursioner med fagpakken, fx til Christiansborg og i psykologi skal du blandt andet arbejde med, hvorfor det både er godt og stressende, at man har så mange valgmuligheder som ung.


6. Sundhed

Idræt (B) + Psykologi (C)

Med fagpakken Sundhed får du mulighed for at få opfyldt din drøm om at uddanne dig til fysioterapeut, sygeplejerske eller om at arbejde inden for forsvar, fængselsvæsen eller politi. Uddannelsen er for dig, der brænder for at hjælpe mennesker i nød og samtidig gerne vil sikre, at du er i god fysisk form.

Vi skal selvfølgelig ud og se en række sportsbegivenheder sammen, ligesom vi skal arbejde med sundhed – både fysisk og psykisk.

Vælger du denne fagpakke, skal du vælge idræt, når du søger om optagelse.


7. Sundhed og natur

Idræt (B) + Biologi (B)

Med fagpakken Sundhed og natur får du mulighed for at lave en masse spændende idræt og arbejde med teorien bag forskellige former for træning.

Ud over teoretisk undervisning er der også eksperimentelt arbejde i laboratoriet og feltundersøgelser i naturen. Kost, sundhed og træning er alle eksempler på emner, hvor idræt og biologi kan bidrage til en bedre samlet forståelse.

Vælger du denne fagpakke, skal du vælge idræt som valgfag, når du søger om optagelse.


8. Science

Biologi (B) + Matematik (B)

Med fagpakken Science får du mulighed for at få blive klogere på krop og sundhed.

Uddannelsen er for dig, der fx gerne vil arbejde på klinik, laboratorium eller hospital. Arbejdet med matematikken er en naturlig del af naturvidenskaben og en uundværlig del af arbejdet med sundhed og teknologi.

Vi tager på en række ekskursioner og har blandt andet et samarbejde med zoologisk have.


9. Iværksætter

Matematik (B) + Erhvervsøkonomi (C)

Med fagpakken Iværksætter får du mulighed for at arbejde med erhvervscases og få større forståelse for blandt andet ledelse og virksomhedsøkonomi. Uddannelsen er for dig, der gerne vil jonglere med fx budgetter, strategi, personaleledelse og markedsføringsplaner.

Vi skal på en række virksomhedsbesøg, arbejde med opstart af virksomheder, tale med banker og deltager desuden i Business Game.


Se mere om uddannelsesmuligheder på adgangskortet.