Fagpakker på HF

I løbet af 1.hf skal du vælge din fagpakke. Fagpakken består af to fag, der toner din HF-uddannelse i en bestemt retning.

Fagpakker på HF

HTG udbyder seks fagpakker. Uanset hvilken fagpakke du vælger, får du en række projektforløb og praktikforløb. Vi skaber sammenhæng mellem det, du lærer på skolebænken, og det, du aktivt skal bruge bagefter, uanset hvad du vil være.

Alle vores fagpakker er adgangsgivende til de korte og mellemlange videregående uddannelser.


1. Media                                  

Mediefag (B) + Psykologi (C)

Med fagpakken Media får du mulighed for at arbejde kreativt med at lave dine egne film og med en række forskellige medier. Du kommer til at arbejde sammen med folk fra mediebranchen på workshops og i projekt- og praktikforløb.

Vælger du denne fagpakke, skal du vælge mediefag som kunstnerisk fag, når du søger om optagelse.

Hvad kan jeg blive?
Designteknolog, multimediedesigner, tv-og medietilrettelægger, pædagog og meget mere.

2. Journalist                                   

Mediefag (B) + Samfundsfag (B)

Med fagpakken Journalist får du mulighed for at arbejde med medier, journalistik og kommunikation. Du vil få en grundig forståelse af samfundet, og du vil komme til at arbejde praktisk og kreativt med at lave dine egne film og medieproduktioner. Der vil også være tid til at besøge medievirksomheder og møde folk, der arbejder med politik, kommunikation og medier. Vælger du denne fagpakke, skal du vælge mediefag som kunstnerisk fag, når du søger om optagelse.

Hvad kan jeg blive?
Journalist, tv- og medietilrettelægger, kommunikationsmedarbejder, markedsføringskonsulent, tekstforfatter, og meget mere


3. Human

Samfundsfag (B) + Psykologi (C)

Med fagpakken Human får du mulighed for at blive klogere på dig selv og dine medmennesker og på samfundet omkring dig. Uddannelsen er bl.a. for dig, der drømmer om at arbejde med børn, undervise eller hjælpe de svage i samfundet. Det handler kort sagt om at arbejde med mennesker.

Hvad kan jeg blive?
Folkeskolelærer, pædagog, socialrådgiver og meget mere.


4. D-fence                                

Samfundsfag (B) + Idræt (B)

Med fagpakken D-fence får du mulighed for at opfylde dine drømme om at arbejde inden for forsvar eller politi. Uddannelsen er for dig, der godt kan lide at være i god fysisk form og brænder for at hjælpe mennesker i nød.

Vælger du denne fagpakke, skal du vælge idræt i stedet for et kunstnerisk fag, når du søger om optagelse.

Hvad kan jeg blive?
Politibetjent, soldat, katastrofe- og risikomanager og meget mere.


5. Health & science

Biologi (B) + Matematik (B)

Med fagpakken Health & science får du mulighed for at arbejde med både fysiologi og formler. Uddannelsen er for dig, der f.eks. gerne vil arbejde med sundhed på klinik, laboratorium eller hospital.

Hvad kan jeg blive?
Sygeplejerske, laborant, bioanalytiker, farmakonom, fysioterapeut og meget mere.


6. Bio-ethics

Biologi (B) + Religion (B)

Med fagpakken Bio-ethics får du mulighed for at arbejde med en række forskningsfelter inden for biologi. Det kan f.eks. være kloning, stamcelleforskning og designerbabyer. Uddannelsen er for dig, der gerne vil arbejde med naturvidenskab, sundhed og etiske problemstillinger.

Hvad kan jeg blive?
Miljøteknolog, laborant, bioanalytiker, radiograf og meget mere.


7. Business                   

Matematik (B) + Erhvervsøkonomi (C)

Med fagpakken Business får du mulighed for at arbejde med erhvervscases, iværksætteri og få større forståelse for bl.a. ledelse og virksomhedsøkonomi. Uddannelsen er for dig, der gerne vil jonglere med f.eks. budgetter, strategi, personaleledelse og markedsføringsplaner.

Hvad kan jeg blive?
Markedsførings-, handels- og finansøkonom, datamatiker, finansiel controller og meget mere.

Se mere om uddannelsesmuligheder på adgangskortet.